NOC*NSF-initiatief ‘Rondjevoorjeclub’ moet coronaleed sportverenigingen verzachten

Lege sportkantines brengen het voortbestaan van sommige clubs inmiddels in gevaar. © Facebook RKUVC Ulestraten

Regio Venray -

Sportclubs in de gemeenten Bergen, Gennep, Venray, Horst aan de Maas en Boxmeer doen mee met Rondjevoorjeclub, een initiatief van NOC*NSF. Sympathisanten van de verenigingen kunnen een figuurlijk rondje uitdelen teneinde gemiste barinkomsten enigszins te compenseren.

Redactie

Sportverenigingen zijn in de regel voor een belangrijk deel financieel afhankelijk van kantine-opbrengsten. Het stilleggen van het sportieve verenigingsleven als gevolg van de coronacrisis is voor veel clubs dan ook een financiële strop. Een rondje staat in dit geval daarom voor een donatie ter waarde van een gemiddeld rondje in de kantine: € 20,-. Betalen kan via iDeal.

Een vereniging steunen kan door op www.rondjevoorjeclub.nl te zoeken naar de betreffende club en de aanwijzingen te volgen. De actie loopt in eerste instantie tot en met 31 december, maar wordt mogelijk verlengd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal