Britten ontdekken weer nieuwe mutatie van coronavirus: ‘Zeer zorgwekkend’

Print
Britten ontdekken weer nieuwe mutatie van coronavirus: ‘Zeer zorgwekkend’

Afbeelding: AFP

De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, meldt dat er in het Verenigd Koninkrijk twee besmettingen met een nieuwe variant van het coronavirus zijn vastgesteld. Het gaat om mensen die onlangs naar Zuid-Afrika reisden en bij terugkomst in het VK besmet bleken.

Vorige week werd al bekend dat - net als in het VK - ook in Zuid-Afrika een variant van het coronavirus rondwaarde. De twee nieuwe gevallen in het VK zouden weer een andere variant behelzen. ,,We hebben hier in het Verenigd Koninkrijk opnieuw twee gevallen ontdekt van een nieuwe variant’’, sprak Hancock woensdagmiddag. ,,Deze nieuwe variant is zeer zorgwekkend, omdat hij nog verder gemuteerd lijkt dan de eerste variant die in ons land ontdekt is en nog sneller overdraagbaar.’’

Lees ook: Kabinet: Gestrande Nederlanders in VK en Zuid-Afrika mogen reizen bij negatieve test

Het Britse Johns Hopkins Instituut meldt dat de nieuwe variant ‘erg anders is dan die in Zuid-Afrika rondgaat’ en ‘erg besmettelijk’.

Zojuist werd bekend dat in Israël de variant van het coronavirus die in het VK rondgaat is aangetroffen. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid volgens persbureau Reuters.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu