Geen prijzen, maar cheques voor Limburgse sporters

Print
Geen prijzen, maar cheques voor Limburgse sporters

Noah Mbuyamba is één van de sporters die een bezoekje kregen. Afbeelding: Harry Heuts

Omdat de coronamaatregelen een Limburgse sportverkiezing dit jaar in de weg staan, heeft de provincie op een andere manier zijn waardering uitgesproken voor Limburgse sporters die zich in 2020 verdienstelijk hebben gemaakt.

In overeenstemming met L1, het Huis voor de Sport, Limburg Sport (opvolger van Topsport Limburg) en De Limburger heeft de provincie cheques ter waarde van 500 euro uitgereikt aan voetballer Perr Schuurs, judoka Juul Franssen, handballer Luc Steins, wielrenner Stijn Daemen en sporter met een beperking Noah Mbuyamba. De cheques werden persoonlijk overhandigd door familieleden of begeleiders van de atleten. Beelden hiervan en een jaaroverzicht van de Limburgse sport waren gisteravond te zien in een speciale aflevering van L1 Avondgasten.

Aanmoedigen

De genoemde sporters moeten het geld besteden aan een regionaal jeugdsportproject. De provincie beschouwt de uitverkoren atleten als voorbeelden voor de jeugd en wil hen aanmoedigen om op de ingeslagen weg verder te gaan. Schuurs ontwikkelde zich bij Ajax tot basisspeler en werd in 2020 voor het eerst opgeroepen voor het grote Oranje. Judoka Juul Franssen veroverde zilver op het EK in Praag en is volgende zomer één van de Nederlandse troeven op de Olympische Spelen. Luc Steins werd door zijn Franse club Toulouse verhuurd aan het grote Paris Saint Germain. Volgende week staat de opbouwspeler uit Voerendaal met zijn club in de Final Four van de Champions League. Wielrenner Stijn Daemen pakte afgelopen zomer verrassend goud op het NK voor beloften in Drenthe. De tijdritspecialist uit Landgraaf mikt volgend seizoen op een profcontract. Sporter met een beperking Noah Mbuyamba verloor een been bij een scooterongeval. Als ‘blade runner’ richt de Maastrichtenaar zich op de Paralympics van 2024 in Parijs.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu