Rode Kruis coacht eenzame jongeren door feestdagen met telefoongesprekken via WhatsApp

Print
Rode Kruis coacht eenzame jongeren door feestdagen met telefoongesprekken via WhatsApp

Afbeelding: Getty Images

Het Rode Kruis biedt eenzame jongeren komende feestdagen gratis telefonische gesprekken aan. Volgens de hulporganisatie vinden veel jongvolwassenen de donkere wintermaanden dit jaar lastig vanwege de coronacrisis.

Dat komt onder meer door het gebrek aan sociale contacten. „Vooral jongeren zijn tijdens de feestdagen vaak erg gericht op sociale contacten en hebben door de fase in hun leven maximaal behoefte aan sport, spel, actie, spanning én gezelligheid. Allemaal dingen die nu weer erg beperkt zijn”, zegt Huib Wurfbain van de coronahulplijn Blijfovereind, die samenwerkt met het Rode Kruis. „Daarom zijn wij met onze coaches juist tijdens de feestdagen beschikbaar om met hen het gesprek aan te gaan.”

WhatsApp hulplijn

Het Rode Kruis biedt tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling telefonisch hulp voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Ook anderstaligen kunnen contact opnemen, via een speciale WhatsApp Hulplijn. Jongeren kunnen zich voor een telefonisch coachgesprek aanmelden via de website van Blijfovereind. Het gesprek duurt een half uur, degene die belt bepaalt zelf waar het gesprek over gaat.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu