Vooral in Limburg: ‘Laagste aantal inbraken in tien jaar tijd door thuiswerken’

Print
Vooral in Limburg: ‘Laagste aantal inbraken in tien jaar tijd door thuiswerken’

Door de coronamaatregelen werken veel mensen thuis en dat leidt ertoe dat er veel minder inbraken worden gemeld. Volgens de InbraakBarometer van verzekeraar Interpolis is er dit jaar tot nu toe ruim 28.113 keer ingebroken, een laagterecord. Voor het hele jaar komt het aantal waarschijnlijk op 30.000 uit, dat is 22 procent minder dan vorig jaar en sowieso het laagste aantal in zeker tien jaar tijd, zegt Interpolis.

Vooral tijdens de twee coronagolven, begonnen in maart en oktober, is het aantal inbraken fors lager dan in het tweede en vierde kwartaal van vorig jaar. Maar er zijn wel regionale verschillen. De afname was het sterkst in Limburg (-41 procent) en Groningen (-38 procent). Zeeland kende tijdens de tweede lockdownperiode in de herfst juist een inbraakgolf, en ook in Overijssel daalde het aantal inbraken nauwelijks. Interpolis verwacht over de hele linie in 2021 een verdere daling.

Halfvolle glazen

Om de statistieken niet te laten pieken tijdens de komende feestdagen, komt de verzekeraar nog met tips om het risico op inbraak te verkleinen: laat lichten branden, zet wat halfvolle glazen op tafel, laat de gordijnen open maar hou waardevolle spullen uit het zicht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu