Het Sjevemethoes in Kerkrade ontvangt bronzen Keurmerk voor Toegankelijkheid

Print
Het Sjevemethoes in Kerkrade ontvangt bronzen Keurmerk voor Toegankelijkheid

Het Sjevemethoes. Afbeelding: Google Maps

Kerkrade / Eygelshoven -

Het Sjevemethoes aan de Sint Pieterstraat in Kerkrade heeft het bronzen Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid ontvangen. Onlangs overhandigden wethouders Tim Weijers en Leo Jongen het keurmerk aan Sean Kalfics, vrijwilliger van Stichting GIPS.

Het keurmerk betekent dat mensen die moeilijk ter been zich ongehinderd naar de entree kunnen bewegen en vervolgens ook door het gebouw. Ook mensen die gebruikmaken van een rollator of rolstoel kunnen een bezoek brengen aan het Sjevemethoes. Tevens zijn de toiletten bruikbaar voor mensen met krukken of in rolstoelen en kunnen rolstoelen goed aanschuiven bij de tafels in het café.

Naast het bronzen keurmerk vallen ook de keurmerken zilver, goud of platina te behalen van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid.

Ruim een vijfde deel van de inwoners van Kerkrade heeft één of meer beperkingen met horen, zien of mobiliteit. De gemeente Kerkrade vindt het belangrijk om te zorgen dat de vele voorzieningen en attracties goed toegankelijk zijn voor iedereen. De gemeente roept daarom iedereen op om leuke en toegankelijke locaties binnen Kerkrade te beoordelen met de Ongehinderd app.

De Ongehinderd App is gratis te downloaden via de Apple Store, Google Play Store en via app.ongehinderd.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu