Dier van de week: Jip is niet gewend aan kinderen, maar zit wel graag binnen

 © De Beestenboel

Altweerterheide -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Jip, een zwart/witte, gesteriliseerde poes, van 3 jaar aan de beurt.

Hoe is Jip in het asiel terechtgekomen?

Door een veranderde thuis situatie konden Jip en een huisgenootje niet mee verhuizen.

Voor Jip lukte het helaas niet om een nieuw thuis voor haar te vinden, en zo is er contact gezocht met het asiel. Door Jip in het asiel op te nemen, kunnen we rustig een nieuw plekje voor haar zoeken.

Wat kan je vertellen over Jip?

Jip is heel beschermd opgegroeid, en moet even wennen aan een nieuwe situatie. Eenmaal op haar gemak vindt ze het fijn om aandacht te krijgen. Omdat ze altijd binnen heeft gewoond, vindt ze het spannend om naar buiten te gaan. Als ze dan toch naar buiten gaat, blijft ze heel dicht bij huis zodat ze gauw weer naar binnen kan als het buiten te spannend wordt.

Waar zou Jip zich goed thuis voelen?

Omdat Jip geen kinderen gewend is, zouden kleine kinderen waarschijnlijk iets te druk en impulsief voor haar zijn. Ze vindt het prima om veel binnen te zijn, en heeft dus geen behoefte aan een heel groot territorium buiten. Omdat ze altijd samen met een andere kat heeft gezeten mist ze dat wel en is de aanwezigheid hiervan aan te raden.

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal