Politie doet onderzoek naar vermiste man en explosie in de bossen van Luyksgestel

Print
Politie doet onderzoek naar vermiste man en explosie in de bossen van Luyksgestel

Politie doet onderzoek na explosie en vermissing van man in de bossen van Luyksgestel. Afbeelding: fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels

In de bossen nabij de Zwarte Horst in Luyksgestel voert de politie donderdagmiddag onderzoek uit in verband met een brand en de vermissing van een persoon. Of de twee zaken met elkaar te maken hebben, is nog niet bekend. Dat meldt de politie.

De politie is sinds de nacht van woensdag op donderdag op zoek naar een vermiste man. De man trok ’s avonds het natuurgebied in buiten Luyksgestel, maar daarna werd er niets meer van hem vernomen. Of hij daar nog is, is niet bekend. Donderdagochtend kreeg de politie een melding dat in datzelfde bosgebied een explosie heeft plaatsgevonden in een spottershut. Volgens een woordvoerder van de politie wordt onderzocht of de zaken in verband staan met elkaar.

Bij de brand in de hut is asbest vrijgekomen. Momenteel doet de politie samen met de brandweer onderzoek naar het incident en is een groot stuk van het terrein afgezet. Volgens diezelfde woordvoerder wordt rekening gehouden met verschillende scenario’s.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu