Ryanair voert campagne die aanzet tot reizen: ‘Vaccins komen eraan, inenten en gaan’

Print
Ryanair voert campagne die aanzet tot reizen: ‘Vaccins komen eraan, inenten en gaan’

Afbeelding: AFP

‘Vaccins komen eraan, inenten en gaan’, luidt de opvallende slogan van Ryanair op de website van de luchtvaartmaatschappij, die daarmee aanzet tot reizen. Op de website worden vakantievluchten met hoge kortingen aangeboden. Wanneer je bent ingeënt met het coronavaccin kun je zo weer gaan vliegen, lijkt Ryanair te beloven.

Maak en boek geen reizen naar het buitenland tenzij strikt noodzakelijk, luidt het dringende advies van de overheid. Maar op de website van de budgetmaatschappij staan grote, gekleurde banners met slogans als ‘vaccins komen eraan’ en ‘inenten en gaan’ om zo spotgoedkope vluchten naar het buitenland te promoten. Voor 13 euro vlieg je in het hoogseizoen naar Milaan en voor 26 euro sta je in Palma, Spanje.

Daarmee lijkt Ryanair ervan uit te gaan dat vakantievierders kunnen vertrekken zodra ze het coronavaccin toegediend hebben gekregen. Hoe lang het duurt voordat iedereen een vaccinatie heeft gekregen, is echter nog niet bekend. Dat hangt van meerdere dingen af. Bijvoorbeeld de vraag hoeveel vaccins goedgekeurd en geleverd kunnen worden en of zij voor alle doelgroepen geschikt zijn. Hoeveel mensen zich willen laten vaccineren speelt ook mee. Daarnaast kies je niet zelf wanneer je het vaccin krijgt.

Ryanair voert campagne die aanzet tot reizen: ‘Vaccins komen eraan, inenten en gaan’
Wanneer je bent ingeënt met het coronavaccin kun je zo weer gaan vliegen, lijkt Ryanair te beloven. Foto: Ryanair

Radioprogramma de Inspecteur legde de reclame voor aan reisexpert Britta Baeke, die geen liefhebber is van de campagne, maar deze wel kan nuanceren. ,,Over het algemeen is er nog grote voorzichtigheid om reizen te promoten”, aldus Baeke.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu