Geplande herstart voetbalcompetitie in geding, videoboodschap bondscoach voor vrijwilligers amateurclubs

De bal ligt voorlopig nog even stil. © VV Walram

Zuid-Limburg -

De KNVB zal zich medio januari buigen over een eventuele doorstart van de amateurcompetitie. Dat heeft de voetbalbond aan de diverse afdelingen laten weten.

Redactie

De aanvankelijk geplande herstart van de competitie, in het weekend van 16 en 17 januari, zit er als gevolg van de coronamaatregelen naar alle waarschijnlijkheid niet meer in. Dat betekent concreet dat de bond binnen het huidige plan B nog twee mogelijke routes paraat heeft. Optie één behelst het opdelen van de huidige competitie in halve poules, waarmee alsnog een volledig programma wordt afgewerkt. Het alternatief is het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

Lees ook: Volleybalman Marcel Tenney heeft in voetbal nieuwe passie gevonden: ‘Nooit gedacht dat ik volleybal níet zou missen’

De KNVB is voor de besluitvorming afhankelijk van de inhoud van de persconferentie van Mark Rutte, op 12 januari. De verwachting is dat de voetbalbond kort daarna de knoop doorhakt.

Dat het voor de sportwereld een tumultueus jaar was, behoeft geen verdere uitleg. Toch zullen voetbalclubs en hun leden nog even geduld moeten betrachten. Bondscoach Frank de Boer nam mede daarom een videoboodschap op om iedereen die zich inzet voor het amateurvoetbal een hart onder de riem te steken. Elke club ontving een video met het verenigingslogo op de achtergrond. De boodschap was echter identiek.

Een voorbeeld van de video is hier te zien.