Engelsen zetten extra militairen in voor coronatests bij gestrande truckers

Print
Engelsen zetten extra militairen in voor coronatests bij gestrande truckers

Gestrande vrachtwagens in Engeland, wachtend op uitreis via Dover. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

De Britse regering stuurt op eerste kerstdag 800 extra militairen naar de zuidoostelijke regio Kent om coronatests af te nemen bij vrachtwagenchauffeurs die de oversteek naar het vasteland willen maken. Daardoor komt het aantal militairen dat testen afneemt op 1100, meldt de BBC.

De grens werd zondag gesloten vanwege de virusmutatie in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels mag vrachtverkeer weer via de Kanaaltunnel en de veerboten naar het vasteland van Europa reizen, maar de inzittenden moeten dan wel negatief zijn getest op corona.

Het afnemen van de testen verloopt traag. Volgens de BBC staan er nog ongeveer 4000 vrachtwagens te wachten om via het Kanaal naar het vasteland te reizen.

Lees ook: Limburgse truckersfamilie op weg naar huis voor kerst: vader André haalt het, maar zoon Brayn niet

De Britse minister van Transport Grant Shapps zei dat het nog enkele dagen zal duren voordat de problemen voor de wachtende chauffeurs zijn opgelost. Militairen organiseren het uitdelen van water en voedsel aan de wachtende rijders. „Ik weet dat het moeilijk is voor veel chauffeurs om in deze tijd van het jaar in hun cabine zitten, maar ik verzeker ze dat we ons uiterste best doen om ze thuis te krijgen”, zei Shapps.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu