KWF ondersteunt Zuyderland, Hospice Daniken en Toon Hermans Huis met ruim 15.000 euro

Print
KWF ondersteunt Zuyderland, Hospice Daniken en Toon Hermans Huis met ruim 15.000 euro

Afbeelding: Ad Weijdt

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Zuyderland Medisch Centrum, Hospice Daniken en het Toon Hermans Huis hebben een financiële bijdrage van KWF Kankerbestrijding ontvangen.

Voor de afdeling Oncologie van Zuyderland Medisch Centrum is een bedrag beschikbaar gesteld van 4.134 euro om muziekkussens aan te kunnen schaffen. Hospice Daniken heeft 3.345 euro ontvangen voor de aanschaf van een grote tuinset. Daarnaast is er een bedrag van 7.797 euro richting het Toon Hermans Huis gegaan. KWF geeft dit jaar financiële steun aan lokale projecten in gemeenten waar in 2020 een Samenloop voor Hoop zou worden georganiseerd.

Lees ook: SamenLoop voor Hoop Sittard-Geleen wederom uitgesteld

„Vanwege corona kon de geplande Samenloop voor Hoop in Sittard-Geleen in juni van dit jaar niet doorgaan en is er dus ook veel minder geld opgehaald”, aldus Jan Dols, voorzitter Samenloop voor Hoop Sittard-Geleen. „Onverwachts ontvingen ze bij Zuyderland het fantastische bericht dat KWF de ingediende projecten van Zuyderland toch kon ondersteunen.”

Lees ook: ‘Hoophuis’ voor actie tegen kanker

Samenloop voor Hoop is een 24-uurswandelestafette, waar samen met lotgenoten stilgestaan wordt bij kanker én vieren we het leven. Naar verwachting wordt in juni 2022 weer een Samenloop voor Hoop in Sittard-Geleen gehouden. In het centrum van Geleen is een Hoophuis geopend vanwaar acties op touw gezet worden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu