Vergroening van balkons is voor gemeente Weert geen haalbare kaart

Print
Vergroening van balkons is voor gemeente Weert geen haalbare kaart

Aan Weertenaren met een tuin heeft de gemeente Weert in maart 2017 nog 3500 fruitbomen en bessenstruiken uitgedeeld. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De gemeente Weert gaat geen geld steken in de vergroening van balkons. Geen haalbare kaart, concludeert de gemeente na een onderzoek op verzoek van de gemeenteraad.

Voor het vergroenen van daken en gevels heeft de gemeente Weert subsidiepotjes beschikbaar, aan Weertenaren met een tuin zijn drie jaar geleden fruitbomen en bessenstruiken uitgedeeld. De vraag vanuit de raad was daarom in mei vorig jaar of voor inwoners met een balkon ook iets aan vergroening kon worden gedaan. Gekeken is naar een buurtgerichte aanpak of het uitdelen van pakketten met inheemse vaste planten voor op het balkon. Maar het succes van groene balkons is sterk afhankelijk van de verzorging hiervan door de bewoner en het budget voor vergroening kan effectiever worden ingezet. De gemeente zet daarom liever in op groene daken en gevels en het vervangen van bestrating door groen, heeft ze de raad onlangs laten weten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu