Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Print
Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Het totaal aantal coronapatiënten dat is opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, is licht afgenomen. Vrijdag gaat het om 2297 patiënten, vijf minder dan donderdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen, buiten de intensive care, liggen nu 1704 coronapatiënten, acht minder dan een dag eerder. Op de intensive cares liggen 593 coronapatiënten, drie meer dan donderdag. Zeven van hen liggen op een ic in Duitsland, een meer dan de dag ervoor.

Lees ook: Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft vrijwel gelijk

Donderdag was sprake van een lichte toename van het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, woensdag bleef het aantal juist gelijk. De afgelopen weken nam het aantal coronabesmettingen flink toe. Daarna steeg het aantal ziekenhuisopnames. De verwachting is dat de drukte in de ziekenhuizen nog verder zal toenemen, ook als door de lockdown het aantal nieuwe besmettingen binnenkort zal gaan afnemen, zoals het kabinet hoopt. Een lager aantal besmettingen heeft pas na enige tijd effect op de ziekenhuisopnames.

Het LCPS probeert de drukte zo goed mogelijk over het land te verdelen. In de afgelopen 24 uur zijn tien patiënten verplaatst tussen regio’s, onder wie twee ic-patiënten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu