Amerikaanse muziekstad Nashville opgeschrikt door explosie: ‘Het voelde als een bom’

Resten van de geëxplodeerde auto te midden van de ravage in het centrum van Nashville. © AD/Reuters

Een krachtige explosie op kerstochtend, omstreeks half zeven lokale tijd, heeft de inwoners van de Amerikaanse muziekstad Nashville flink opgeschrikt. In het centrum van de hoofdstad van de staat Tennessee ontplofte een auto. De politie stelt dat het ‘lijkt te gaan om een bewuste daad’. Het onderzoek is in volle gang.

David van der HeedenBron: AD

De politie was na een melding over een verdacht voertuig juist op weg naar de wagen toen deze explodeerde. De klap veroorzaakte grote schade. Op beelden is te zien dat de straat vol puin ligt. Gevels van gebouwen zijn zwartgeblakerd, bomen zijn omvergeblazen, ruiten zijn stuk en enkele auto’s zijn in vlammen opgegaan.

Volgens lokale zender Channel 5 zijn drie mensen gewond naar het ziekenhuis gebracht. Hun verwondingen zijn in elk geval niet kritiek, lieten de lokale autoriteiten aan de nieuwszender weten. „De ontploffing was, zoals je kunt zien, behoorlijk zwaar”, aldus de brandweer.

Hulpdiensten tussen de brokstukken in Nashville. Ook omstanders spraken na de ontploffing van een bom. © AD/Reuters

‘Opzettelijke daad’

„De politie en de federale onderzoekspartners, de FBI en de ATF, voeren op dit moment een grootschalig onderzoek uit”, zegt politiewoordvoerder Don Aaron. „We denken dat de explosie een opzettelijke daad was.” Ook omstanders spraken na de explosie van ‘een bom’.

Een omwonende vertelt tegen persbureau The Associated Press dat al zijn ramen door de ontploffing uit de sponningen werden geblazen. „Als ik daar had gestaan, zou het verschrikkelijk zijn geweest”, aldus Buck McCoy. Hij zette beelden van de ravage op sociale media. „Het voelde als een bom, zo zwaar was de klap.”

Volgens Michael Knight, van het federale bureau voor alcohol, tabaks, vuurwapens en explosieven (ATF), wordt er niemand vermist na de ontploffing en is het hoofdzaak om de brand binnen de perken te houden. Het gebied in het centrum van Nashville zit vol met bars, restaurants en winkelpanden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal