Verstappen: ‘Na derde weekeinde wist ik dat titel niet haalbaar was’

Print
Verstappen: ‘Na derde weekeinde wist ik dat titel niet haalbaar was’

Max Verstappen geeft wereldkampioen Lewis Hamilton een douche van campagne. Afbeelding: AFP

Na het derde weekeinde van het afgelopen seizoen in de Formule 1 wist Max Verstappen dat de wereldtitel niet haalbaar was. Dat zegt de Limburgse coureur in een interview dat hij had met Ziggo Sport in Monaco. „Toen wist ik, het gat is te groot. Dat gaan we nooit meer rechtzetten.”

Vooraf was er goede hoop bij het team van Red Bull, met betrekking tot het meedoen in de strijd om het kampioenschap. Verstappen: „Je moet altijd optimistisch zijn. Maar ik geloof dat Mercedes in de winter overuren heeft gemaakt. Daarvan zijn wij de dupe geworden.”

Lees ook: Docu over Verstappen: ‘Soms reageerde Max in de trant van: hoho’

Voor Verstappen was het de laatste kans om de jongste wereldkampioen te worden. Dat relativeert hij bij Ziggo. „In algemene zin wil je wereldkampioen worden. Op welke leeftijd dan ook. Iedereen binnen het team heeft alles gegeven. Je moet ook een beetje geluk hebben. Dat hebben wij niet gehad.”

Op de titel van Lewis Hamilton valt volgens Verstappen weinig af te dingen. „Bijvoorbeeld in Turkije zie je hoe goed hij is. Het was heel lastig daar, hij maakte geen fout, bleef op de baan. Dat is het verschil tussen een topcoureur en een goede coureur. We kunnen goed met elkaar opschieten. Het respect is met de jaren gegroeid. Hij is heel aardig, we maken onderling vaak grappen. Lewis is één van de beste coureurs ooit.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu