Nederlanders zijn het koningshuis dit jaar minder gaan waarderen

Print
Nederlanders zijn het koningshuis dit jaar minder gaan waarderen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens het opnemen van een persoonlijke videoboodschap, waarin de koning ingaat op het afbreken van de vakantie naar Griekenland. Afbeelding: Brunopress/ROTA/Koen van Weel/AD

Een deel van de Nederlanders is in 2020 anders gaan denken over het koningshuis. De meeste van hen (29 procent) is het koningshuis minder gaan waarderen. Dat blijkt uit onderzoek onder 3200 deelnemers van het Hart van Nederland-panel.

Vooral de aangekondigde loonsverhoging van de koninklijke familie schiet veel Nederlanders in het verkeerde keelgat. 18 procent is juist positiever over het koningshuis gaan denken en iets meer dan de helft heeft dezelfde mening als vorig jaar.

Lees ook: Hoe hoog de druk ook is opgevoerd, Willem-Alexander doet het wél: sorry zeggen

Het koningshuis kwam het afgelopen coronajaar geregeld in het nieuws. Zo hield koning Willem-Alexander een historische speech op 4 mei, die veel Nederlanders ontroerde. Maar er was ook negatief nieuws. Een vakantie naar Griekenland vlak na het aankondigen van strengere maatregelen zorgde bijvoorbeeld voor veel ophef.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu