Echtgenoot (87) verliest vrouw en zit alleen met kerst, tot de politie hem verrast

Print
Echtgenoot (87) verliest vrouw en zit alleen met kerst, tot de politie hem verrast

De politie brengt de man een verrassingsbezoek. Afbeelding: Facebook

Van het één op het andere moment je grote liefde verliezen, vlak voor de feestdagen. Het overkwam een 87-jarige man uit de Zaanstreek. De bejaarde inwoner is er kapot van en ziet ‘verschrikkelijk op tegen de eenzame kerstdagen’ die voor hem liggen.

De politie is bekend met de situatie van de man en kon het niet over zijn hart verkrijgen niets te doen. Ze brachten de man een verrassingsbezoek en hielden hem op kerstavond gezelschap. Op sociale media wordt het korps overladen met hartverwarmende reacties. „Jullie zijn gewoon toppers.”

Buitengesloten

Het politieteam raakte een paar weken geleden in contact met de oudere man nadat er een melding binnenkwam dat hij zichzelf per ongeluk buiten had opgesloten. Hij kon niet meer naar binnen omdat de sleutel van de deur nog in de huiskamer lag.

De politie kwam ter plekke en hielp de man terug de woning in. De man toonde zich dankbaar en luchtte meteen zijn hart. Zijn vrouw was onlangs overleden en hij zag verschrikkelijk op tegen de eenzame kerstdagen, vertelde hij openhartig.

‘Niemand hoort alleen te zijn’

Het verhaal maakte kennelijk veel indruk op de agenten, want op kerstavond belden ze opnieuw weer aan bij de man, die gelukkig warm binnen zat. Samen dronken ze een kopje koffie met wat lekkers erbij, zodat de man toch nog wat gezelschap had.

„Niemand hoort alleen te zijn met kerst”, schrijven de agenten bij de foto, die ondertussen door duizenden mensen is bekeken. „Dat is nou waar kerst écht om draait. Well done”, schrijft iemand. En een ander laat weten: „Superlief dat jullie dat hebben gedaan! Krijg er gewoon kippenvel van.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu