Flikken Maastricht, Zondag met Lubach en First Dates het meest gestreamd op NPO Start

Print
Flikken Maastricht, Zondag met Lubach en First Dates het meest gestreamd op NPO Start

Afbeelding: Mark de Blok/Avrotros

Zondag met Lubach, Flikken Maastricht en First Dates zijn in de prijzen gevallen bij de eerste uitreiking van de NPO Start Awards.

De prijzen zijn dit jaar door de NPO in het leven geroepen om de meest gestreamde programma’s op het platform NPO Start in het zonnetje te zetten.

De prijzen werden uitgereikt tijdens een virtuele awardshow, maakte NPO zondag bekend. Zondag met Lubach werd bekroond als meest gestreamde actualiteitenprogramma. Flikken Maastricht viel in de prijzen als meest gestreamde dramaserie. Het meest gestreamde amusementsprogramma was First Dates.

Ook Verdoofd (meest gestreamde documentaire) en Brugklas (meest gestreamde jeugdprogramma) werden onderscheiden. Concrete kijkcijfers van het online platform geeft NPO zelden. Maar er keek in 2020 een recordaantal kijkers naar NPO Start, stelt manager Mezen Dannawi. „Miljoenen Nederlanders die met het gemak van streaming naar programma’s van de publieke omroep kijken. Daar doen we het allemaal voor.”

Op NPO Start is het hele aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep te vinden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen