Handgranaat gevonden bij huis misdaadverslaggever De Limburger

Handgranaat Neer. © Track’88

Neer -

Bij het privéadres in Neer van misdaadverslaggever Jos Emonts van De Limburger is zondagochtend een handgranaat aangetroffen.

Redactie

Emonts vond het explosief zelf bij zijn voordeur en schakelde vervolgens de politie in. „Ik was met de hond gaan wandelen. Aanvankelijk was ik eroverheen gestapt”, zegt Emonts. Bij terugkomst zag hij het voorwerp alsnog en herkende hij het als een handgranaat. „Ik ga ervan uit dat dit met mijn werk te maken heeft”, zegt de geschrokken rechtbankverslaggever. „Ik voel me dan ook als journalist bedreigd, niet als persoon. Ik vind het vooral erg dat het mijn familie en mijn buren raakt.”

Lees ook: Vakbond journalisten geschokt door handgranaat bij huis misdaadverslaggever De Limburger: ‘Dit had ook slecht kunnen aflopen’

Hoofdredacteur Bjørn Oostra van De Limburger zegt in een eerste reactie „geschokt” te zijn. „Dit is een aanval op de onafhankelijke journalistiek. Dit is zeer zorgwekkend. Maar wij wijken niet voor terreur.” Of er en zo ja welke link er is met het werk van de misdaadverslaggever, is nog niet bekend. Oostra: „Daar wil ik op dit moment ook nog niet over speculeren. De veiligheid van onze collega en zijn gezin is onze allereerste prioriteit.”

Reactie Bjørn Oostra , hoofdredacteur van De Limburger. © Track’88

EOD

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plekke geweest om het explosief te onderzoeken en het blijkt inderdaad een handgranaat. Die is door de EOD meegenomen en uit elkaar gehaald, laat een politiewoordvoerder weten. Of de handgranaat op scherp stond, is nog niet bekend en wordt nog onderzocht.

Uit voorzorg moesten omwonenden een paar uur lang hun huis verlaten, zegt de politie. De straat werd afgesloten. De afzetting werd rond 14.00 uur opgeheven. De politie zegt te onderzoeken wat de herkomst van de handgranaat is, en de achtergrond van het incident.

 © De Limburger

 © De Limburger

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal