Video: Brandweer redt persoon uit appartementencomplex in Sittard

Persoon gered uit woning. © Orange Media

Sittard -

De brandweer heeft zondagmiddag een vrouw uit een appartementencomlex aan het Stationsplein in Sittard gered, die was bedwelmd door koolmonoxide.

Paul Dolhain

Rond 14.15 uur kwam een melding binnen bij de brandweer vanwege geuroverlast. Eenmaal ter plekke moest een deur worden geforceerd om bij het slachtoffer te komen.

De bewoonster is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft metingen verricht waaruit blijkt dat het om een verhoogde concentratie koolmonoxide gaat, mogelijk veroorzaakt door een defect aan de cv-installatie.

Uit voorzorg zijn zes appartementen in het complex ontruimd. De bewoners zijn door politie en familieleden opgevangen. Rond vijf uur konden ze terugkeren naar hun woning. Voor enkele appartementen geldt een stookverbod. De bewoners kregen het advies om de CV door een erkend bedrijf te laten controleren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal