Burgemeester Leudal laat camera’s plaatsen bij bedreigde verslaggever

Print
Burgemeester Leudal laat camera’s plaatsen bij bedreigde verslaggever

Afzetting in Neer na de vondst van een handgranaat bij misdaadverslaggever Jos Emonts in Neer. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Neer / Neerbeek / Heythuysen -

Vanwege de vondst van een handgranaat op de stoep van misdaadverslaggever Jos Emonts heeft burgemeester Désirée Schmälschläger camera’s laten plaatsen in de straat.

Emonts, verslaggever van De Limburger, heeft de handgranaat zondagmorgen zelf bij zijn voordeur aangetroffen en de politie gewaarschuwd.

Lees ook: Handgranaat gevonden bij huis misdaadverslaggever De Limburger

Vanwege deze bedreiging is besloten camerabewaking te plaatsen in de Acacialaan in Neer. „Bedreigingen zijn onacceptabel en het is aan mij om toe te zien op de openbare orde en veiligheid”, laat de burgemeester via een woordvoerder weten in een toelichting op haar besluit.

Lees ook: Vakbond journalisten geschokt door handgranaat bij huis misdaadverslaggever De Limburger: ‘Dit had ook slecht kunnen aflopen’

Reactie Bjørn Oostra, hoofdredacteur van De Limburger. Video: Track’88

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu