Zadelpijn zat Tom Dumoulin dwars tijdens de Tour de France

Tom Dumoulin. © Hollandse Hoogte / ANP

Tom Dumoulin kampte tijdens de Tour de France met hevige zadelpijn. Dat was volgens de Maastrichtenaar ook de reden voor zijn kamikazeactie in de achtste etappe, waarin hij tijdens de beklimming van de Peyresourde zijn klassement opofferde.

Dat blijkt uit de NOS-documentaire Code Geel over de Tour van Jumbo-Visma.

„Ik zit met zoveel pijn op de fiets. Dit kan zo niet langer”, zegt een huilende Dumoulin na afloop van die etappe in de teambus. De 30-jarige Limburger, die heel lang uit de roulatie was geweest, kon zijn ideale houding niet vinden.

‘s Avonds op de massagetafel zegt Dumoulin: „Ik ben maar op kop gaan rammen, dat was natuurlijk helemaal niet slim. Dat was gewoon op emotie. Vanwege de pijn.”

De zadelpijn van Dumoulin houdt daarna nog zeker een week aan. Hij wordt uiteindelijk nog zevende in het eindklassement. Primoz Roglic, zijn mede-kopman bij Jumbo-Visma, grijpt net naast de eindzege.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal