BMW schroeft productie elektrische auto’s verder op

Print
BMW schroeft productie elektrische auto’s verder op

Afbeelding: Tony Vos

Het Duitse autoconcern BMW is van plan de komende drie jaar nog veel meer elektrische auto’s te gaan bouwen. Volgens topman Oliver Zipse wordt de productie verhoogd met nog eens een kwart miljoen auto’s, om zo de positie van BMW op de markt voor elektrische voertuigen te versterken.

In een interview zei Zipse dat in 2023 ongeveer een vijfde van de omzet van BMW uit elektrische auto’s moet komen. Dat is nu circa 8 procent. „We hadden al ambitieuze groeiplannen en we willen onze marktpositie nog verder uitbreiden.”

Zipse zegt zich wel zorgen te maken dat de overgang naar elektrisch rijden in Duitsland wordt gehinderd door een gebrek aan oplaadpunten in het land. Hij wil dan ook dat er veel meer laadpunten bijkomen om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Naar verwachting rijden er in 2030 in Duitsland wel 10 miljoen elektrische auto’s rond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu