Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

De foyer van het Openluchttheater Valkenburg krijgt een plek onder de grond

De foyer van het Openluchttheater Valkenburg krijgt een plek onder de grond

De toekomstige entree van het Openluchttheater. Afbeelding: Van Lanen Architecten

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Het Openluchttheater in Valkenburg krijgt een stevige opknapbeurt met onder andere een compleet nieuwe trap naar de entree, een grotere toegangspoort en een geluidsmuur van cortenstaal. Bovendien verdwijnt de foyer in een ondergrondse mergellaag. Daardoor kan het terras voor de bezoekers in de pauzes en na de voorstellingen iets vergroot worden.