Bakker uit Wanssum derde in landelijke oliebollenverkiezing

Geert Verdeuzeldonk met zijn oliebollen. © Het Echte Bakkersgilde

Wanssum -

De Wanssumse bakker Geert Verdeuzeldonk is in de prijzen gevallen met zijn oliebollen. Hij werd derde in de landelijke oliebollencompetitie van Het Echte Bakkersgilde.

Rob Dieleman

De oliebollen van Verdeuzeldonk kregen een score van 8,5 van de jury. De ‘perfecte vulling’ en ‘krokante korst’ werden geroemd. „Ik bak de oliebollen buiten in een tent en dan heb je te maken met temperatuurverschillen en tocht”, vertelt Verdeuzeldonk. „Dat maakt het extra moeilijk om het proces goed te controleren en dat is me toch gelukt. Ik ben er heel blij mee.”

Bij Het Echte Bakkersgilde zijn 151 bakkers in Nederland aangesloten. Zij konden een oliebol insturen die getest werd door een jury. De beste oliebollen kwamen volgens de drie juryleden van Martin Nijkamp uit Holten. Willem Steenbergen uit Meppel werd tweede.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal