81.000 ondernemers doen beroep op derde NOW-pakket

Print
81.000 ondernemers doen beroep op derde NOW-pakket

Afbeelding: Peter Hilz

Ruim 81.000 werkgevers hebben sinds 16 november een aanvraag bij het UWV gedaan voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), laat de instantie weten. Met de NOW kunnen ondernemers een groot deel van hun loonkosten vergoed krijgen als ze een omzetverlies verwachten van ten minste 20 procent.

Van de nieuwe aanvragen kwamen er ruim 23.000 binnen sinds de lockdown die half december inging. Het loket sloot op zondag.

Werkgevers konden in eerste instantie van 16 november tot en met 13 december een aanvraag doen. Nadat de tweede lockdown was aangekondigd, opende UWV het loket weer op 15 december. Werkgevers die vanwege die nieuwe maatregelen een aanvraag wilden indienen, konden dat zo alsnog doen.

Het aantal aanvragen voor de derde periode is hoger dan de 65.000 aanvragen die de tweede periode binnenkwamen. In de eerste periode kwamen bij de instantie 149.000 aanvragen binnen. Naar verwachting zijn de loketten voor de vierde periode open vanaf 15 februari, meldt het UWV.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu