Zes regionale acts krijgen gratis studiotijd van Grenswerk

Print
Zes regionale acts krijgen gratis studiotijd van Grenswerk

Eén van de gekozen acts. Afbeelding: Poppodium Grenswerk

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst -

Geen vier maar zes regionale acts mogen twee dagen lang gratis gebruik maken van de studio van het Venlose poppodium Grenswerk.

Het zijn de winnaars van de actie ‘De Studio Roept’. Ze zijn afkomstig uit heel Noord-Limburg en werden geselecteerd uit meer dan vijftig inzendingen voor dit project van Grenswerk. De keus viel op Recap, Tweedles, Floating Leaf, Jop Dorris, Jaysu en Francis & The Melody Twist.

Aanvankelijk zouden vier acts worden uitgekozen, maar door het grote aantal aanvragen en de kwaliteit ervan is besloten het aantal uit te breiden naar zes. De belangstelling voor het project toont de behoefte van beginnende acts aan laagdrempelige studiotijd.

Bij de selectie is gekeken naar de kwaliteit van het ingediende studioplan. Daarnaast is er gekozen voor acts waarvoor de tijd rijp is om eigen opnames te gaan maken.

De studiosessies zijn in verband met de aangescherpte coronamaatregelen uitgesteld tot na 19 januari.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu