Handbikemarathon Venlo brengt 5000 euro op voor goede doel

Achttien handbikers uit Nederland en Duitsland legden op de warmste dag van het jaar 3815 kilometer af op de wielerbaan in Venlo. © Lé Giesen

Venlo -

De handbikemarathon die afgelopen zomer op de wielerbaan van Herungerberg in Venlo gereden werd, heeft 5000 euro opgeleverd voor het goede doel.

Kim Jacobs

Achttien handbikers uit Nederland en Duitsland fietsten op 8 augustus, de warmste dag van het jaar, 24 uur lang rondjes op de Venlose wielerbaan. Ze legden 3815 kilometer af. Het opgehaalde geld gaat naar Somedi Nettetal, een organisatie die mensen met een lichamelijke beperking in India helpt aan hulpmiddelen zoals een rolstoel of prothese. Een mooi bedrag, laat deelneemster Susanne Valckx uit Arcen weten. „Want voor 50 euro kunnen ze iemand in India een rolstoel schenken.”

Het afhandelen van de sponsoring liet vanwege de beperkingen door het coronavirus langer op zich wachten dan verwacht, aldus Valckx. Daarom is nu pas bekend wat de benefietmarathon heeft opgeleverd. De sponsors brachten samen 2990 euro bij elkaar en hoofdsponsor Reha team West uit Duitsland, een leverancier van medische hulpmiddelen, vulde het bedrag aan tot 5000 euro.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal