Fietser die meisje liet vallen in Ardennen voor de rechter: mogelijk jaar celstraf

Print
Fietser die meisje liet vallen in Ardennen voor de rechter: mogelijk jaar celstraf

De fietser. Afbeelding: Federale politie België

Een fietser die een jong meisje met een knietje in haar rug liet vallen in de Belgische Ardennen op eerste kerstdag moet zich in februari voor de rechter verantwoorden voor zijn actie.

Het parket in Luik meldt dat de man naar de politie is gegaan en zegt dat hij het niet bewust deed. Hij staat terecht voor het opzettelijk verwonden van het meisje. De man kan tot een jaar celstraf krijgen.

Lees ook: Veldrijder geeft kniestoot aan kleuter, politie start zoekactie

In België is veel ophef ontstaan vanwege het incident in de buurt van Baraque Michel. De vader van het meisje filmde de actie van de fietser en de beelden gingen al snel rond op sociale media. Volgens Sudinfo nam de fietser vervolgens contact op met Patrick Mpasa, de vader van het meisje, om zijn visie op de feiten te geven. Zo zou hij tegen de vader hebben gezegd dat hij erlangs wilde en zou hij niemand omgekegeld hebben. Excuses van de fietser bleven dan ook uit tijdens het gesprek.

‘Slagen en verwondingen’

Op de beelden is echter duidelijk te zien dat hij zijn knie uitsteekt als hij langs het meisje gaat. Hij gaat ook niet langzamer fietsen als hij het gezin wil passeren op het nauwe pad. De familie wilde dan ook geen genoegen nemen met het verhaal van de fietser en klaagt de man aan.

Tijdens het belletje met de familie was de politie nog op zoek naar de fietser. Hij meldde zich echter snel na een getuigenoproep na het voorval. ,,Hij legde uit dat hij niet wist dat hij het meisje aangereden had”, zegt openbaar aanklager Vanessa Clérin. Zij zegt dat het parket daar anders over denkt. ,,Na de getuigenis van de vader van de familie en de analyse van de video, meent het parket dat het gaat om slagen en verwondingen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu