Meerssen en Ontwikkelingssamenwerking mag 2000 euro subsidie verdelen

Print
Meerssen en Ontwikkelingssamenwerking mag 2000 euro subsidie verdelen

Gemeente Meerssen stelt via MOS subsidie beschikbaar. Afbeelding: MOS Meerssen

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Stichting Meerssen en Ontwikkelingssamenwerking, afgekort MOS, mag in 2021 namens de gemeente € 2000,- aan subsidie toekennen aan particuliere initiatieven.

MOS heeft tot doel internationale solidariteit van Meerssenaren met mensen in ontwikkelingslanden te stimuleren en doet dat onder meer middels ondersteuning van particuliere en gemeenschappelijke initiatieven die bijdragen aan een duurzame wereld met minder armoede en meer kansen voor iedereen, valt op te maken uit de informatie op haar website.

Lees ook: Docente Martine (37) wil meer begrip voor kinderen die naar Nederland vluchtten: ‘In wezen wil iedereen goed doen’

De stichting hanteert hiervoor enkele criteria. Zo is het onder andere van belang dat er een verbinding is met Meerssen, zodat eventuele kennis en bewustwording over duurzame ontwikkeling aandacht krijgt van Meerssenaren.

Verder moeten de initiatieven gericht zijn op een of meerdere ontwikkelingsdoelen, zijn toegespitst op een duurzame verbetering van de levenssituatie van mensen die in een relatief zwakke positie verkeren en dient het om kleinschalige projecten te gaan. De organisatie die de aanvraag doet moet ook aan enkele voorwaarden voldoen: er moet een relatie zijn met Meerssen, het moet om een rechtspersoon gaan en de organisatie dient lid te zijn of worden van MOS.

Voor meer informatie over de procedure kan contact worden opgenomen via mossecretariaat@gmail.com of kijk op www.mosmeerssen.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen