Patrick Roest op sensationele wijze naar Nederlands record op 10.000 meter

Patrick Roest in actie op de 10.000 meter tegen Jorrit Bergsma tijdens het WK-kwalificatietoernooi schaatsen in Thialf. © ANP

Patrick Roest heeft op de laatste dag van het kwalificatietoernooi voor de internationale wedstrijden in Heerenveen op de 10.000 meter een Nederlands record gereden. In Thialf noteerde Roest maandag een schitterende tijd van 12.35,20.

Redactie Bron: AD

Daarmee reed hij het nationaal record van teamgenoot Sven Kramer, die op 12.38,89 uitkwam in 2017 in Zuid-Korea, uit de boeken.

Roest reed de tweede tijd ooit op de 10.000 meter. Alleen de Canadees Graeme Fish was in februari dit jaar op de hooglandbaan in Salt Lake City sneller: 12.33,86. Voor Roest, die in de eindfase nog een indrukwekkende versnelling plaatste, zat een sensationeel wereldrecord er net niet in.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal