Koude jaarwisseling met kleine kans op mist en sneeuw

Print
Koude jaarwisseling met kleine kans op mist en sneeuw

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Het wordt rond de jaarwisseling volgens Weeronline kil weer met koude regen en misschien een beetje natte sneeuw. Ook is er kans op mist. De eerste dagen van het nieuwe jaar verlopen iets kouder dan normaal en daarmee houdt het licht winterse weer stand.

Oudejaarsdag domineren wolkenvelden het weerbeeld en kan hier en daar neerslag vallen. Waarschijnlijk gaat het grotendeels om ijskoude regen bij enkele graden boven het vriespunt, maar regionaal is ook natte sneeuw mogelijk. De kans dat het ergens wit wordt schat het weerbureau voorlopig op 20 procent.

Vorig jaar was tijdens de jaarwisseling sprake van code rood vanwege extreem dichte vuurwerkmist. De weersomstandigheden zijn daar dit jaar weer geschikt voor, vochtig met weinig wind. Vanwege het vuurwerkverbod is het niet de verwachting dat het enorm mistig wordt.

In het begin van 2021 houdt het licht winterse weer aan. Op nieuwjaarsdag wordt het 2 tot 4 graden met grote kans op regen. In de nachten neemt de kans op vorst flink toe. Bovendien liggen de maxima de rest van de week slechts een paar graden boven het vriespunt en blijft er kans op winterse neerslag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu