Carnavalsexpositie Wortelepin in Fort Museum jaar uitgesteld

Print
Carnavalsexpositie Wortelepin in Fort Museum jaar uitgesteld

Afbeelding: Maikel van Vugt

Blerick -

De expositie die de Blerickse carnavalsvereniging De Wortelepin samen met verzamelaar Maikel van Vugt zou inrichten in het Fort Museum, gaat niet door.

De carnavalsexpositie zou op 10 januari openen en duren tot en met het weekend na carnaval. Doordat het museum op het voormalige kazerneterrein in Blerick vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in elk geval tot 19 januari gesloten is en mogelijk nog langer dicht blijft, zal er - mede gezien de voorbereidingstijd die nodig is - weinig meer overblijven van de geplande tentoonstellingsperiode. De expositie wordt daarom verplaatst naar volgend seizoen.

Van Vugt (34) is een verwoed verzamelaar van carnavalaria en bezit een uitgebreide collectie van inmiddels ruim drieduizend onderscheidingen, muziekstukken, oude carnavalskranten en andere spullen van de Wortelepin, de Poerker (Hout-Blerick), de Worteleschrabbers (Boekend) en D’n Duikelaer, de carnavalsvereniging van de Blerickse buurt Horsterweg. Ook verzamelt de Blerickenaar memorabilia en attributen van Venlose carnavalsverenigingen. Daarnaast zou nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Wortelepin worden tentoongesteld.