GroenLinks start online-cursus voor toekomstige politici

Print
GroenLinks start online-cursus voor toekomstige politici

Het Weerter gemeentehuis. GroenLinks hoopt bij de verkiezingen in 2022 zetels in de raad te verkrijgen. Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Leveroy / Ospel / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De begin deze maand opgerichte Weerter afdeling van GroenLinks komt met een zesdelige online-cursus over wat er komt kijken bij een raadslidmaatschap.

De partij hoopt met de cursus uiteindelijk kandidaten te werven om mee te doen aan de raadsverkiezingen van 2022. De cursus staat stil bij zaken als de verantwoordelijkheden van de gemeente, netwerken, de instrumenten van een raadslid en speechen. De lessen starten op 11 januari en zijn bedoeld voor iedereen die affiniteit heeft met de idealen van GroenLinks. Ook deelnemers uit Nederweert zijn welkom. De cursus is tevens een middel voor leden van de nieuwe partijafdeling om elkaar te leren kennen, meldt voorzitter Marieke Manders. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van GroenLinks Weert aanmelden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu