Postzegelcode van PostNL wint enorm aan populariteit in de coronalockdown

Print
Postzegelcode van PostNL wint enorm aan populariteit in de coronalockdown

Afbeelding: ANP

Nederlanders maken deze decembermaand vanwege de virusuitbraak veel vaker gebruik van digitale hulpmiddelen om elkaar kaartjes en brieven te sturen. Volgens PostNL verstuurden deze maand al ruim 590.000 mensen een kaartje met een postzegelcode, tegen zo’n 210.000 in december vorig jaar. Ook zijn er zeven keer meer fotokaartjes in de app gemaakt dan een jaar terug.

PostNL maakte eerder bekend dat er sinds de lockdown meer dan 14 miljoen kaarten en brieven per dag worden bezorgd. Dit komt neer op meer dan het dubbele van een gemiddelde dag, en het is ook beduidend meer dan waarmee PostNL aanvankelijk rekening had gehouden.

Het postbedrijf biedt al langer de mogelijkheid om bijvoorbeeld een postzegelcode aan te schaffen via het internet. Dan hoef je niet te wachten voor je een velletje postzegels thuisgestuurd krijgt, maar ontvang je een negencijferige code die je op de brief of kaart kan schrijven. Die code fungeert dan als een postzegel.

Sinds mei van dit jaar is het in de PostNL-app ook mogelijk om een adresverzoek te versturen naar vrienden en familie. Steeds meer mensen hebben zo makkelijk verzamelde adressen bij de hand, is de gedachte. PostNL zag het aantal adresverzoeken in de PostNL-app in december verdubbelen ten opzichte van de weken daarvoor.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu