Viering ‘75 jaar bevrijding’ in Venray goedkoper dan gedacht

Print
Viering ‘75 jaar bevrijding’ in Venray goedkoper dan gedacht

Bij de viering van ‘75 jaar bevrijding’ in Venray hoorde onder meer een parade met oude legervoertuigen. Afbeelding: archief Stefan Koopmans

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De festiviteiten rond ‘75 jaar bevrijding’ zijn in 2019 goedkoper uitgevallen dan gedacht. Toch moest de gemeente in dat jaar meer betalen.

In eerste instantie dacht het organisatiecomité 48.500 euro nodig te hebben in 2019 voor allerlei festiviteiten. Dat bleek uiteindelijk op 37.900 euro uit te komen. Het grootste deel van de ‘winst’ werd behaald doordat het herdenkingsmonument (10.000 euro) uit een andere pot werd betaald. Omdat het werven van fondsen tegenviel, moest de gemeente in dat jaar 32.900 euro bijlappen in plaats van de geplande 25.000 euro. Omdat de meeste activiteiten in het kader van ‘75 jaar bevrijding’ in 2020 door corona niet doorgingen, waren in dat jaar nagenoeg geen uitgaven. De gemeente kon zo voor 2020 ruim 10.000 in de knip houden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen