Deel één zit erop: Henk Erinkveld wandelt in etappes met Vredeslicht naar Den Haag

Print
Deel één zit erop: Henk Erinkveld wandelt in etappes met Vredeslicht naar Den Haag

Henk Erinkveld plaatst een lichtje in de Mariakapel in Wittem. Afbeelding: Facebook Klooster Wittem

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

Henk Erinkveld uit Wittem maakte maandag een ‘Vredeslicht-wandeling’ langs negen kerken en kapellen in de regio. De route, de eerste in een reeks die uiteindelijk hem naar Den Haag moet brengen, ging van Wittem naar Bunde.

Erinkveld ondernam de tocht om aandacht te vragen voor vluchtelingen aan de grenzen van Europa. In elke kapel zette hij een vredeslichtje neer en liet een briefje achter met de volgende tekst: „In deze kerk of kapel steekt u een kaarsje aan voor uzelf of voor dierbaren. Misschien met de bede dat er in het nieuwe jaar eindelijk een eind komt aan alle ellende van corona. Er zijn miljoenen mensen met een dubbele zorg: naast angst voor het coronavirus kennen zij de onzekerheid of er voor hen wel een veilige plaats is om te wonen. Velen zijn hun land ontvlucht en wachten onder erbarmelijke omstandigheden in kampen aan de grenzen van zuidelijk Europa of zij in onze landen een veilig thuis mogen krijgen. Maar beloftes, ook door Nederland gedaan, worden niet of nauwelijks waargemaakt.”

Lees ook: Bisschop Smeets en plebaan-deken De Graaf-Woutering ontvangen Vredeslicht uit Bethlehem in Roermond

De wandeling van Wittem naar Bunde was de eerste etappe van een tocht die in Den Haag eindigt. Het tweede deel van de toer, een 24 kilometer lange route van Bunde naar Grevenbicht, staat binnenkort op het programma.

Wie meer wilt weten over dit initiatief of Henk wilt steunen, kan contact met hem opnemen via Facebook: www.facebook.com/henk.erinkveld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu