Thuisbezorgd.nl verwacht megadrukte op nieuwjaarsdag

 © ANP

ANP

Nederlanders laten deze feestdagenperiode flink meer eten thuisbezorgen als gevolg van de sluiting van de horeca in verband met de coronapandemie. Voor nieuwjaarsdag, vrijdag 1 januari, verwacht Thuisbezorgd.nl dat er twee keer zoveel besteld zal worden als normaal. De maaltijdbezorger heeft ook al hele drukke kerstdagen achter de rug.

Met Kerstmis werd er dit jaar meer eten besteld bij restaurants dan een jaar terug. En op 27 december, de dag na kerst, werd ongeveer de helft meer thuisbezorgd in vergelijking met een normale dag.

Nieuwjaarsdag is doorgaans ook een van de drukste dagen van het jaar, aldus een woordvoerder van het bedrijf. „We verwachten dat die dit keer nog wat drukker wordt, mede omdat het bedrijf is gegroeid, maar ook omdat je vanwege de maatregelen nu minder bij familie op bezoek kunt.”

Met de jaarwisseling stopt Thuisbezorgd.nl de service rond 20.00 uur ’s avonds, omwille van de veiligheid van de bezorgers. Dat was in voorgaande jaren ook al zo, omdat het bedrijf het na die tijd vanwege het afsteken van vuurwerk niet veilig genoeg achtte. Voor dit jaar zijn er geen verdere aanvullende maatregelen genomen. Het kabinet heeft voor deze jaarwisseling een eenmalig vuurwerkverbod afgekondigd.

Er werd met de kerstdagen vooral besteld in de categorieën Aziatisch, bijvoorbeeld Thais, sushi en Indonesisch. Ook burgers en Italiaans eten, zoals pizza’s en pasta, was gewild. Die categorieën zijn al een aantal jaren erg populair, vertelt de woordvoerder. De salades, pokébowls en vegan bowls zijn al een aantal jaren de hardste groeiers. „Met de kerst was dat eigenlijk een beetje hetzelfde.” Wel werd er voor hogere bedragen besteld. Ook dat is met Kerstmis geen uitzondering. „Omdat mensen denken: het zijn feestdagen, laten we onszelf extra verwennen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal