Honderden donateurs steunen kerstactie Vincentiusvereniging Roermond, opbrengt ruim 11.000 euro

Print
Honderden donateurs steunen kerstactie Vincentiusvereniging Roermond, opbrengt ruim 11.000 euro

Voorzitter Kees Spapens en secretaris Roos Huver in de kringloopwinkel van Vincentius aan de Burgemeester Brouwersstraat in Roermond Afbeelding: Rob van Deurzen

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De kerstactie van de Roermondse Vincentiusvereniging heeft ruim 11.000 euro opgebracht. De cadeaukaarten van supermarkt Jan Linders die van de opbrengst werden aangeschaft, zijn begin december uitgereikt aan gezinnen binnen de gemeente die rond moeten komen van een minimuminkomen. Meer dan driehonderd donateurs ondersteunden het initiatief.

In november begon de Vincentiusvereniging een online collecte onder het motto ‘Geef kerstboodschappen cadeau’. Daaraan werd massaal gehoor gegeven. „De inwoners van de gemeente Roermond hebben mensen met de laagste inkomens niet laten zitten. Liefst 317 donateurs brachten samen tot nu toe liefst 11.136 euro bij elkaar”, aldus voorzitter Kees Spapens.

Feestelijke kerst

Begin december heeft Vincentius 2042 cadeaubonnen van Jan Linders uitgereikt aan 21 hulpverleningsinstanties en vrijwilligers die daarmee vóór de kerst 676 adressen in de gemeente bezochten. In totaal werden 833 volwassenen en 639 kinderen van levensmiddelenbonnen voorzien, waarmee ze zelf een feestelijke kerst konden vormgeven.

Morele opsteker

De kerstactie van de Roermondse Vincentiusvereniging is een initiatief van Miep Kaiser, de echtgenote van voormalig burgemeester Herman Kaiser en bestaat al meer dan 25 jaar in deze vorm. Het geld ervoor werd meestal opgebracht door de kringloopwinkel van Vincentius. Die was vanwege corona echter een groot deel van het jaar dicht. Spapens: „Dank zij de collecte en met steun van enkele fondsen en bedrijven kon de kerstactie toch onverkort doorgaan. Naast het financiële resultaat is het succes van de actie voor ons ook een belangrijke morele opsteker in deze moeilijke coronatijd.”

Naast de particuliere giften werd de actie ondersteund door de Roermondse stichting 1880, het Armenfonds, de Rabobank, het Limburgs diaconaal fonds, Rockwool bv, de Vereniging Weldadigheid en het Provinciaal centrum maatschappelijk werk.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu