Tuinmeubelgigant neemt bijSTOX Venlo over

Print
Tuinmeubelgigant neemt bijSTOX Venlo over

Tuincentrum bijSTOX in Venlo, nabij de A73. Afbeelding: Kees Smit/bijSTOX

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Venlose vestiging van tuincentrum bijSTOX wordt per direct overgenomen door Kees Smit Tuinmeubelen. Die wil in het voorjaar van 2022 open.

Omdat een buitenruimte voor planten bij de Venlose vestiging aan de Ariënsstraat nabij de autosnelweg A73 ontbreekt, vindt bijSTOX dat het zijn naam ‘specialist in levend groen’ daar geen eer aandoet. Daarom is besloten de vestiging definitief te sluiten, laat directeur Peter Stox weten.

Klanten

Voor Kees Smit Tuinmeubelen is Venlo, na Almelo en Amersfoort, de derde vestiging. Met een winkel in Venlo wil de tuinmeubelgigant potentiële klanten uit Brabant, Gelderland, Limburg, Duitsland en België trekken.

Het distributiecentrum waarvandaan de tuinmeubelen worden geleverd, ligt in Almelo. „Dat er in de toekomst in Venlo ook een logistiek centrum komt, sluit ik trouwens niet uit”, laat directeur Henk Smit weten.

Medewerkers

De medewerkers van bijSTOX die werkzaam waren in Venlo zijn dinsdag op de hoogte gebracht van de sluiting. Ze worden overgeplaatst naar één van de andere vestigingen in Roermond, Heerlen of Maasbracht. De tuinmeubelgigant verwacht dat er het eerste jaar na de opening zo’n dertig werkplekken beschikbaar komen. De eerste vacatures staan inmiddels uit.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu