Meer dan 160 enkelbanden uit de lucht door netwerkstoring

Print
Meer dan 160 enkelbanden uit de lucht door netwerkstoring

Door een netwerkstoring waren 165 enkelbanden in november urenlang uit de lucht. Afbeelding: ANP XTRA

Door een storing bij telecomaanbieder KPN was justitie vorige maand het zicht op 165 enkelbanden kwijt. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Na enkele uren waren de gestraften met elektronisch toezicht weer in beeld.

De storing in het mobiele netwerk van KPN werd aan het begin van de middag van 10 november ontdekt. Door de storing kon de positie van 165 enkelbanden niet meer worden gecontroleerd. Achter de schermen zijn alle systemen opnieuw opgestart. Even voor vijven waren alle enkelbanden weer zichtbaar in het systeem. Vanwege de relatief korte periode dat de enkelbanden uitvielen, is geen crisissituatie uitgeroepen, zo schrijft justitie.

Het is niet voor het eerst dat door een netwerkstoring enkelbanden uit beeld zijn. Afgelopen jaar viel het systeem maar liefst drie keer kortstondig uit. Dat had te maken met storingen en onderhoud. Tijdens een storing moesten 80 enkelbanddragers preventief worden opgesloten. In 2018 waren 450 van de toen 700 enkelbanden twee dagen uit de lucht door een storing bij telecomaanbieder Tele2.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu