Vandalen gooien zwaar vuurwerk naar binnen bij pastorie in Weert

Print
Vandalen gooien zwaar vuurwerk naar binnen bij pastorie in Weert

Afbeelding: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De pastorie in de Maasstraat in Weert is dinsdagavond beschadigd geraakt nadat er in de woning zwaar vuurwerk terecht was gekomen. Deken Franken bleef ongedeerd.

Rond elf uur werden bewoners in de Maasstraat opgeschrikt door een harde knal. Direct na de knal hoorden men glasgerinkel en stond de Begijnensteeg, die uitkomt in de Maasstraat, blauw van de rook.

Via een afvoerkanaal aan de buitenzijde van de woning was er zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. Aan de buitenzijde raakten een regenpijp en rolluik beschadigd. De schade binnen in het gemeentelijk monument was aanzienlijker. In de keuken van de woning raakte onder andere een ruit beschadigd. Op twee verdiepingen van de pastorie zou schade zijn geconstateerd naar aanleiding van de vuurwerkontploffing, meldt WeertdeGekste.

De brandweer werd opgeroepen voor een nacontrole. Ook de politie werd ingeschakeld om de schade in kaart te brengen en verslag op te maken van het incident. Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu