Verdachte van beroving vrouw (22) in Roermond ook herkend in andere zaak

Print
Verdachte van beroving vrouw (22) in Roermond ook herkend in andere zaak

Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Een 32-jarige man die zondag 20 december op de Hornerweg in Roermond een 22-jarige vrouw beroofd zou hebben van haar tas, wordt ook verdacht van het stelen van een mobiele telefoon een maand eerder.

Dat maakte de politie woensdag bekend. De man zou de vrouw in Roermond beroofd hebben toen zij nog op haar fiets zat. Als gevolg daarvan kwam zij ten val en raakte ze lichtgewond. Door een duidelijk signalement en hulp van getuigen kon de verdachte snel worden aangehouden.

Bij de verdachte werd vervolgens een mobiele telefoon aangetroffen die in november dit jaar gestolen bleek te zijn. Tijdens het onderzoek werd de verdachte uiteindelijk ook herkend als de persoon die deze mobiele telefoon in november had weggenomen.

De verdachte is op 23 december voorgeleid en kreeg daar te horen dat hij minstens twee weken vast blijft zitten. Begin januari zal de zaak opnieuw behandeld worden bij de rechtbank.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu