Pepperspray gebruikt bij aanhouding van man die ex-vriendin bedreigde waar kinderen bij waren

Print
Pepperspray gebruikt bij aanhouding van man die ex-vriendin bedreigde waar kinderen bij waren

De kinderen van het slachtoffer pakten het goed op en agenten kregen zelfs deze tekening van hen. Afbeelding: Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek/Facebook

Elsloo -

De politie heeft op tweede kerstdag in Elsloo een man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van zijn ex-vriendin.

Dat meldt de politie woensdag. De vrouw belde zaterdag de politie om te melden dat haar ex-vriend tegen de deur van haar woning aan het trappen was. Ze gaf daarbij aan samen met haar kinderen in de woning te zijn. Toen agenten ter plaatse waren en naar de voordeur liepen, hoorden ze geschreeuw uit de woning komen.

Plotseling ging de deur open en zagen agenten de meldster helemaal in paniek voor hen staan. Achter haar stond haar ex-vriend met zijn handen in zijn zakken. Agenten hoorden de meldster roepen dat haar ex een mes bij zich had.

Pepperspray

De ex-vriend reageerde niet op aanroepen en werkte niet mee tijdens zijn aanhouding. Hierdoor voelde de politie zich genoodzaakt om pepperspray te gebruiken. Vervolgens kon de man eenvoudig worden aangehouden en is hij overgebracht naar het cellencomplex.

Eerder die avond was er bij de politie al een melding binnengekomen over de man die in dezelfde straat woont als het slachtoffer. Op dat moment was hij duidelijk onder invloed van alcohol in zijn woning aanwezig. De politie had daarom op dat moment nog geen reden om hem aan te houden.

Onder de indruk

Het slachtoffer en haar kinderen waren diep onder de indruk van het hele incident. „Gelukkig pakten de kinderen het goed op en kregen wij van hen een tekening. Wij namen een aangifte op en slachtofferhulp werd in kennis gesteld”, schrijft de politie op Facebook.

De verdachte is inmiddels verhoord en het Openbaar Ministerie zal zich buigen over de zaak. De tekening heeft een mooi plekje gekregen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu