Sophianum rouwt: voormalig docent John Pennings overleden aan corona

Print
Sophianum rouwt: voormalig docent John Pennings overleden aan corona

John Pennings (tweede van links) op een oude archieffoto. Afbeelding: Sophianum/archief Leo Tillmanns

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset -

John Pennings, voormalig scheikundedocent aan het Sophianum in Gulpen, is op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van corona.

De school haalt naar aanleiding van het nieuws op haar Facebook-pagina herinneringen op: „John Pennings was al geruime tijd met pensioen, maar oud-leerlingen en collega's zullen zich de docent scheikunde nog levendig voor de geest kunnen halen. Hij was niet alleen actief in het klaslokaal, maar zeer zeker ook erbuiten. In 1973 organiseerde hij een reünie voor oud-leerlingen van het Sophianum, destijds nog op het statige kasteel Bloemendal in Vaals. Twee jaar later volgde, vanwege groot succes, een tweede reünie. De Vereniging Oud-Leerlingen Sophianum (VOLS) was geboren, met John Pennings als organisator.”

Lees ook: Dorpscafé en verenigingslokaal Paddock in Gulpen sluit na bijna zeventig jaar definitief de deuren

Naast de VOLS voor oud-leerlingen was Pennings ook betrokken bij de opzet van de LSD en het VOPS - de vereniging voor oud-personeelsleden van de school. „Hij was een bovendien begenadigd basketballer en een absolute ster op de dansvloer", gaat het eerbetoon verder. „Bij elk feestje was hij degene die de bende aan het dansen kreeg. Als groot carnavalist viel hij elk jaar met een groep leerlingen en collega's de Life Palace in Gulpen binnen, steeds met een ander thema, tijdens het carnavalsfeest. Een ware happening in die jaren.”

„Eerder dit jaar, op 13 juni, overleed zijn vrouw Maria. En nu, op derde kerstdag, tijdens het feest dat moet zorgen voor licht, liefde en verbinding, verlaat John Pennings het aardse feest. Het gemene virus heeft ook hem te pakken gekregen. Van de Sophianumhistorie brokkelt een groot stuk af. We zullen John gaan missen en wensen de familie heel veel sterkte toe.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu