Corona stuwt belangstelling voor zorg- en kappersopleiding

Corona stuwt belangstelling voor zorg- en kappersopleiding

Afbeelding: © Getty Images

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

NHA in Panningen, een van de grootste thuisopleiders van Nederland, ziet de vraag naar zorg- en kappersopleidingen sterk toenemen. Het past bij de resultaten van een onderzoek dat het bedrijf deed. Daaruit blijkt dat veel werknemers een radicale carrièreswitch overwegen.

In totaal 4 op de 10 werknemers maken zich zorgen over hun baan, aldus het onderzoek. 22 procent denkt erover na om in een andere branche te gaan werken. Vooral laagopgeleiden noemen de coronacrisis daarvoor als belangrijkste oorzaak. Werken in de zorg is een optie: van de werknemers die nu niet in de zorg werken, zegt 28 procent dit wel te willen. “Dat beeld zien wij terug in de opleidingsaanvragen”, zegt Bart Frencken, commercieel manager NHA. “Het afgelopen jaar is het aantal inschrijvingen voor de beroepsopleiding ‘Basisopleiding Verpleegkundige’ met 62 procent toegenomen.”

Coronakapsel
Een nog sterkere groei ondergaat de kappersopleiding: die is liefst 218 procent vaker aangevraagd. “Bij de eerste lockdown al gingen de inschrijvingen door het dak”, aldus Frencken. “Mensen willen blijkbaar niet met een coronakapsel lopen.” Ook de aanvragen voor de opleiding ‘Basiskennis Boekhouden’ namen flink toe, met 42 procent. Daarentegen klapte de belangstelling voor horecaopleidingen in elkaar en nam ook de belangstelling voor bijvoorbeeld de opleiding ‘Event Security Officer’ met meer dan de helft af.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg