Aantal coronagevallen stijgt weer, ruim 9500 gevallen afgelopen 24 uur

 © Getty Images

Na een klein dipje is het aantal nieuwe coronagevallen weer gestegen. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9504 meldingen van positieve tests.

Bron: ANP

De vorige twee dagen kwam het dagcijfer uit op ongeveer 7500, en in de dagen daarvoor waren ruim 9000 besmettingen per etmaal aan het licht gekomen. Het cijfer ligt wel iets lager dan vorige week, toen per etmaal meer dan 10.000 nieuwe gevallen werden gemeld. Of dat verschil komt doordat de lockdown van twee weken geleden begint te werken, of dat minder mensen zich hebben laten testen rond de kerstdagen, kan het RIVM nog niet zeggen.

In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 66.000 positieve tests gemeld. Dat komt neer op gemiddeld bijna 9500 gevallen per etmaal, wat ongeveer gelijk is aan het dagcijfer van woensdag. In de week ervoor waren meer dan 81.000 nieuwe gevallen vastgesteld. Sinds het begin van de uitbraak zijn meer dan 787.000 Nederlanders positief getest. In de tweede helft van januari zou de grens van een miljoen bevestigde besmettingen doorbroken kunnen worden.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen door het virus steeg afgelopen etmaal met 112, maar dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven en verwerkt. In Rotterdam en in Den Haag kwamen er afgelopen etmaal acht sterfgevallen bij. Op dinsdag meldde het RIVM 171 sterfgevallen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal