Tientallen doden bij aanval vliegveld Jemen

Print
Tientallen doden bij aanval vliegveld Jemen

Zeker 22 mensen zijn gisteren gedood bij een aanval op het vliegveld van Aden in Jemen, kort nadat een vliegtuig met het nieuwe kabinet van de officiële regering vanuit Saudi-Arabië was gearriveerd.

Meer dan vijftig mensen raakten gewond, meldden medische bronnen aan de persbureaus. Er waren meerdere explosies en beschietingen. Niemand heeft de aanval nog opgeëist.

De leden van het kabinet onder wie premier Maeen Abdulmalik Saeed en de Saudische ambassadeur in Jemen zijn veilig naar het presidentieel paleis overgebracht. „Wij en de leden van de regering zijn in de tijdelijke hoofdstad Aden en iedereen is veilig”, liet de premier via Twitter weten. „Deze laffe terroristische aanval op het vliegveld van Aden maakt deel uit van de oorlog die gevoerd wordt tegen de staat Jemen en zijn bevolking.”

Burgeroorlog

Het nieuw gevormde kabinet is een coalitie van de regering van de Jemenitische president Abd Rabbo Mansour Hadi met de separatisten uit het zuiden. Ze zijn in een burgeroorlog verwikkeld met de door Iran gesteunde Houthi-rebellen, die het noorden van het land en daarmee hoofdstad Sanaa controleren.

Het land op het Arabisch schiereiland is een van de armste landen ter wereld. De burgeroorlog heeft het lijden van de bevolking aanzienlijk vergroot. 24 miljoen mensen – ongeveer 80 procent van de totale bevolking – zijn in het dagelijks leven afhankelijk van een of andere vorm van humanitaire hulp.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu