2020 eindigt met somber en waterkoud weer

Print
2020 eindigt met somber en waterkoud weer

Afbeelding: ANP

Oud en Nieuw verloopt dit jaar vrij somber. Met temperaturen rond het vriespunt is het bovendien iets kouder dan normaal, meldt Weeronline.

Donderdag belooft het met 1 à 2 graden, met regionaal wat regen, waterkoud te worden. Het vriest niet, maar hier en daar komt de temperatuur maar net boven nul uit. Daardoor kan het een beetje wit kleuren door natte sneeuw. Het weerbeeld is somber, alleen de noordkust maakt kans op een glimp zonlicht.

Oudjaarsavond verloopt met bewolking en kans op wat regen of natte sneeuw. Rond middernacht ligt de temperatuur op veel plaatsen rond een enkele graad. Er staat weinig wind en het is nevelig. Door de vochtige lucht vriest het voor het gevoel een paar graden.

Op nieuwjaarsdag (vrijdag) kan er ‘s ochtends heel lokaal wat (mot)regen of een klein beetje natte sneeuw vallen. Ook is er vroeg in de ochtend kans op gladheid. ‘s Middags wordt het waarschijnlijk droog, met veel wolkenvelden. Het wordt 3 graden in het oosten tot 6 graden aan de kust. Voor de tijd van het jaar is dit heel normaal.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting voor Limburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu